Гергана Турийска
писател и музикант

Много от нещата в живота ни не са по наш избор. Като например кога ще се родим, къде, в какво семейство, каква зодия ще сме, колко високи ще станем. Например аз съм цели 1.62, но в личната ми карта пише 1.64, защото човек не трябва да спира да се надява.
Други неща зависят напълно от нас. В каква среда искаме да израснем, какви приятели да имаме, към каква професия да се насочим, до това как ще се грижим за духа и тялото си – с разходка или с колело, фитнес или йога. Всичко това е въпрос на личен избор. Надявам се да науча и дъщеря си да опитва и да не се притеснява от грешките си, защото всъщност няма такива. Най-много да не се получи, най-много да ти кажат „Не!“, най-много да не стане – голяма работа! Следващата възможност е зад ъгъла.
Повечето от красивите неща, които са ми се случвали са плод на личен избор и пълна импровизация. От написването на първата книга, която издадох през 2010 година, до създаването на „Пощенска кутия за приказки“. През много сладкия ми музикален проект „Rubikub”, през всички приятелства и контакти, които създадох за това време, целия този разкошен път, който минах – всичко това е било въпрос на избор. Всяко едно малко действие, прекрасното ми семейство, дъщеря ми Аника. Това са моите избори и аз ги обичам!
Супер заета съм, нямам никакво време за нищо, но това го прави още по-сладко, защото аз съм си го подредила така.

Назад